Месецот во кој е родена жената ја одредува нејзината судбина: Храбри во април, скромни во јули!

На карактерот и судбината на жената влијае и месецот на раѓање!

Јануари: Најупорните жени се родени во јануари. Тие никогаш не се жалат и не претеруваат. Овие жени ги решаваат сите свои проблеми самостојно – со достоинство и независност. Јануарските жени се обидуваат да не трошат време на работи поврзани со чистење и одржување на куќата, но имаат талент за готвење.

Февруари: Жените родени во февруари се упорни, тврдоглави, чувствителни и способни да го освојат светот. Тие имаат прилично тежок карактер. И покрај привремените психолошки нарушувања, тие се познати по прилично високо ниво на самоконтрола. Тие не се плашат од тешкотии, секогаш донесуваат одлука брзо и не сакаат да размислуваат за проблемите долго време. Одлично ги манипулираат луѓето, па затоа честопати имаат одлична кариера. Едноставно многу сакаат деца.

Март: Чувствителни и ранливи. Тие сакаат да бидат тврдоглави, а тоа на крај ги чини. Можат да страдаат и да се чувствуваат несреќно до крајност. Поради скромноста, тешко им е да постигнат успех. Природата ги обдарила со посебна мекост и шарм, што ги прави да изгледаат привлечно за мажите.

Април: Април е познат по смели, жилави и одлучни жени. Имаат духовитост, но и решителност. Тие секогаш знаат што им треба и своите цели ги постигнуваат брзо. Даваат сè од себе за да избегнат нестабилност. Нивните чувства се на друго место. Разумот е она што доминира во нив.

Мај: Ова се жени кои се независни, бескомпромисни и одлучни. Потребно им е многу време да простат, но затоа никогаш не забораваат. Во мај се раѓаат жени лидери, па затоа тие често се на водечки позиции во компаниите. Многу им е тешко да најдат партнер. Нивен приоритет се парите.

Јуни: Јуни се одликува внимателни жени. Тие често се ранливи и несигурни, но пред сè добри. Никогаш не би одговориле на злото со зло. Тие не толерираат кавги и се обидуваат да избегнат конфликти. Ќе сторат сè за мирот во куќата.

Јули: Срамежливите жени се родени во јули. Тие често се загрижени и поминуваат многу време во преиспитување. Нивните животи зависат од моменталното расположение. Тие се скромни, романтични, способни да доживеат длабоки чувства, кои внимателно ги кријат. Семејството и домот се најважните работи во нивните животи.

Август: Горди и независни. И покрај нивната љубезност и благородност, ги мачи жедта за моќ. Го сакаат туѓото внимание. Тие се неверојатно харизматични и ги сакаат семејните односи. Тие се искрени и пристојни, но често се жртви на измама.

Септември: Емотивни и темпераментни. Се карактеризираат со претпазливост. Тие се крајно себични и малку скржави, па затоа може да им биде тешко да се разделат од големи парични придонеси. Сакаат да работат во компании. Тие се карактеризираат со љубомора. Знаат да готват и многу се уредни.

Октомври: Лесни, одговорни и интелигентни жени се родени во овој месец. Тие се умерено практични и дарежливи во исто време. Секоја одлука ја донесуваат со големо внимание. Имаат добра меморија. Тие се карактеризираат со придржување кон принципите и неможноста да се прости измамата, иако секогаш вложуваат максимални напори да го спасат семејството во кое заземаат водечка позиција.

Ноември: Познати по својата претпазливост и себичност. Тие се силни личности со моќна интуиција, чии сопрузи мора да го прифатат фактот дека нивното мислење е игнорирано. Тие се штедливи. Исто така имаат страствен темперамент. Нивната љубов е силна и длабока.

Декември: Емоционални жени од експлозивна природа се родени во декември. Упорност и бестрашност, независност и непосредност – тоа се нивните карактеристики. Тие секогаш успеваат да ги надминат сите препреки. Овие дами се многу дружељубиви, полни со романтизам, идеали и се сметаат за добри пријатели. Поради некоја причина, тие често имаат проблеми во семејството.

Извор: Женски Магазин