Избегна смртна казна, па умре од корона! Тој беше осуден за силување и убиство на девојче!

Затвореник кој избегал од смртна казна во 2009 година починал најверојатно од компликации предизвикани од коронавирус

Ова го соопшти службеникот на затворот каде ја издржа казната.

Тоа е Ромел Брум (64), кој беше осомничен дека страдал од ковид 19 и беше осуден на смрт за силување и убиство на Треј Мидлтон (14), откако тој ја киднапираше во Кливленд во 1984 година, додека се враќаше дома од спортски настан.

Официјални лица од Охајо соопштија дека се претпоставува дека 124 затвореници во таа држава починале од короната.