МАЈКА МОНСТРУМ: Се обидела своето новороденче да го продаде на интернет

Жена од Киргистан (24) е осудена на 4 ипол години затвор во Русија бидејќи се обидела да го продаде своето новороденче преку интернет, соопштила потпаролката на мисковското обвинителство денеска.

Според потпаролката се работи за жена која е позната по своето разуздано однесување.

Имено таа уште во 2017 година додека била бремена се обидела да го продаде едно бебе, но во последен момент се предомислила.

„Во јануари во 2019 година, кога била бремна на третото дете го понудила бебето на интернет за скоро 16 илјади долари.“ рекла потпаролката.

Договорот бил кулувачот да дојде во Москва, а таа да се породи во Февруари.

Меѓутоа полицијата ја фатила и сега третото новороденче ќе биде дадено на бабата на чување.