Милена отрула две поранешни момчиња поради ОВАА траума од минатото: Мислеше дека успеала, но овој детал ја издал

Дваесет и петгодишната Молдавка Милена Кабау од предградието на Кишињев е во притвор затоа што отрула двајца момци на приватна новогодишна забава.

Ова се поранешни момчиња на Милена, поради што таа мораше да абортира на почетокот на 2020 година. Оваа девојка имаше несреќа да забремени во време кога имаше паралелна врска со двајцата момци, пишува „cuvintul.md“.

Кога им рече дека е бремена, и двајцата ѝ свртија грб и не сакаа да ги прифаќаат најголемите можни одговорности во животот.

Целиот период пред, за време и по абортусот, Милена падна многу силно, пред сè ментално, и мораше да оди на психијатар, дури и за време на коронавирусот.

Откако нејзиниот пријател ѝ рекол дека и двајцата поранешни момчиња ќе се појават на споменатата новогодишна забава, Милена решила да ги отруе. Сепак, таа не сметаше на фармацевтот, во чиј објект ги купи недозволените подготовки, да слушне еден од нејзините телефонски разговори.

Во тој разговор, фармацевтот ја слушнал Милена како разговара со некого за нејзините идни намери. По два дена, жената од аптеката дознала дека двајца момци биле отруени на забава и „собрала 2 и 2“, повикала полиција.

Околу 20 гости од мини-забавата во станот беа поканети на разговор и никој од нив не се посомневал во Милена. Сепак, благодарение на снимките од аптеката, откриено е дека Милена била првоосомничена и била уапсена.

Во разговорот, таа призна дека ги затрула момчињата, но не со намера да ги убие, туку да имаат „само малку болки во стомак“ како неа пред една година. Момчињата поминаа три дена во болницата закрепнувајќи се.