МУ ГИ СКРШИЛ РАЦЕТЕ НА БЕБЕТО БИДЕЈЌИ ПЛАЧЕЛО ЦЕЛО ВРЕМЕ: Во затворот не очекувал таква казна

Конор Браун (23) прерано ги отвори портите на пеколот. Судејќи според она што го направил и добро поминал.

Шкотланѓанецот беше уапсен и осуден за ужасно злоставување на бебе од крајот на 2018 година, а сега е во затвор во близина на Глазгов. Вистинско чудо е што тој сè уште е жив.

Веднаш штом влезе во затворот, по два дена, двете раце му беа скршени. Потоа, кога се опоравил, двајца затвореници го силувале, а потоа, по три месеци, бил прободен за време на ручекот. Сето тоа затоа што постојат одредени правила во затворот, и никој од „ветераните“ таму не сака кога децата се злоупотребуваат, а да не спомнуваме бебиња.

Конор беше уапсен откако неговата девојка и мајка на мало 16-месечно бебе признаа дека тој му ги скршил рацете во бес на крајот на 2018 година. Незадоволен од играта на тимот за кој навива, Конор започнал да вика во станот на девојката кобната вечер.

Бебето плачело и тој ѝ рекол да го смири. Како што бевето плачеше сè повеќе, тој ја зел во неговите раце и ја тресел колку што можеше повеќе. Тој паднал во состојба на затемнета свест и ја влечел за рацете толку силно што нејзината мајка само слушнала дека нешто само „крцнало“.

Со цел да го заштити момчето, таа рече дека беберо само паднало зад телевизорот додека играло и ги скршило рацете. Сепак, откако виделе дека полицијата не ја прифатила таа варијанта по докторскиот извештај, тие морале да признаат што се случило.

Конор плачеше во полиција, но во средината на 2019 година, тој беше осуден на 3 години затвор. Помина една година, повторуваме, вистинско чудо е што остана жив по малтретирањето и тепањето што го доживеал, но сепак заслужено.