Ова е мајката која ги убила своите пет деца, полицијата останала во шок откако влегла во станот (Видео)

Ова е мајката која ги убила своите пет деца, полицијата останала во шок откако влегла во станот
Ова е мајката која ги убила своите пет деца, полицијата останала во шок откако влегла во станот

Ги убила своите деца, па се фрлила на шините во Дизелдорф, малку повеќе од 30 километри од станот каде ги отрула своите деца.

Германската полиција ги пронајде телата на петте деца во зграда во Солинген, град на западот на Германија.

Имено, 27 годишната мајка ги отрула петте од своите шест деца пред да се обиде самата да си го одзеде животот со фрлање под воз.

Се фрлила на шините во Дизелдорф, малку повеќе од 30 километри од станот каде ги отрула своите деца. Полициските извори наведуваат дека децата биле отруени со таблети.

Починатите деца се три девојче од една ипол, две и три години и две момчиња од шест и осум години. Шестото и најстаро дете, единаесетгодишниот син, е жив и на сигурно го чуваат негови роднини. Локалните медиуми јавуваат дека тој одел со својата мајка кај неговата баба со воз, а мајката излегла на станица во Дизелдорф каде се фрлила под воз.

Полицијата вели дека бабата ги повикала во 14 часот и ги упатила во стан во Солинген. Самите работници на итните служби биле трауматизирани со она што го пронашле во станот. Се обиделе да ги реанимираат децата, но било прекрасно.

Не е јасно дали преживеаното дете сведочело за настаните во станот, а мотивот за убиството не е познат.

Полицискиот гласноговорник Стефан Веианд изјавил дека се работи за трагична ситуација и додал дека мајката се уште не е во состојба за испрашување.

“Не знаеме како и зошто се случил овој настан”, изјавил тој.