УЖАСНО! Браќа ја силувале сестрата која останала бремена: Нема да одат во затвор!

Двајца браќа Амиши од Мисури, кои силувале 12-годишна сестра по што останала бремена, нема да одат во затвор затоа што таму ќе ги „изедат живи“, пренесуваат странските медиуми. Арон (22) и Пети Шварц (18) се изјаснија за виновни по две точки за злоупотреба на деца на возраст под 14 години. Злоупотребата се случила шест пати во 2019 и 2020 година во семејната куќа во Мисури, додека нивната сестра имала 12 и 13 години. Уште двајца браќа учествувале во злоставувањето, но како малолетни лица, тие не се соочиле со обвиненија. Како резултат на силувањето, нивната сестра останала бремена и се породила пред две недели.

И покрај признавањето на злосторството, Арон и Пети преговараа за договор за признавање на вина со кој им беше одложено затворската казна на 10 години, со условна казна од пет години.„Овие двајца млади луѓе ќе беа изедени живи во државниот затвор“, рече обвинителот Бен Беркстрезер.

Тој рече дека претходно бил „многу груб кон Амишите“ кои беа обвинети за злосторства од иста природа. Меѓутоа, во овој случај, како што истакна, „овие две момчиња се многу незрели во однос на нивната возраст“.

Другите двајца браќа кои исто така сексуално ја злоставувале сестрата не се соочиле со обвиненија поради нивната возраст. – Четворица браќа, од кои двајца се малолетни, имале сексуални односи со нивната сестра – додаде Беркстрезер.

Криминалот на четворицата браќа е откриен кога девојчето отишло на лекар поради бременоста, кој веднаш ја известил полицијата. Девојчето тогаш и соопштило на полицијата дека нејзините браќа ја силувале, а еден од нив е татко на нејзиното дете.

Засега не е познато кој од браќата е татко. Амишите се традиционални христијани и се знае дека се држат настрана од технологии како што се автомобили и електрична енергија. Сексуалната злоупотреба во заедниците на Амиши е добро познат проблем, а во последните години имало неколку големи случаи на злоупотреба.

Повеќето амиши не ги образуваат децата за секс, па девојките лесно можат да станат плен. Тие честопати дури и не знаат што им се случува, па дури и дека се случила злоупотребата. Браќата Шварц мораат да платат казна од 250 УСД и да направат 100 часа општокорисна работа.

Тие ќе мора да напишат изјава за тоа како ќе ги заштитат своите деца од вакво злоставување. Тие исто така ќе бидат ставени на списокот на сексуални престапници.