ВИДЕО: НАЈДОБРATA ПРИЈАТЕЛKA Ѝ ФРЛИ КИСЕЛИНА ВО ЛИЦЕ: Таа дури и не знаеше која е се додека полицијата не најде докази

До каде може да отиде љубомората на друга личност, покажува и случајот со оваа девојка, која беше нападната со киселина од страна на нејзината најдобра пријателка.

Како што ја опиша, таа беше малку чудна, можеа да зборуваат со часови на телефон, а следниот ден таа целосно ја игнорираше на училиште.

Девојката често се мешала и во нејзината врска испраќајќи пораки до нејзиното момче велејќи дека го изневерува. Секако, тоа не беше точно и кога тие се соочија со неа, таа започна да се извинува и да кажува колку многу и недостасува.

На денот на нападот, жртвата била на станицата, додека чекала за превоз, видела само „црна фигура“, некој кој бил облечен во црно од глава до пети и имал шамија над устата и носот, така што се гледале само нејзините очи.

Во еден момент, таа почувствувала како нешто ѝ го плиска лицето, предизвикувајќи неподнослива болка. Секако, таа била пренесена во болница, каде била исплакната со стидена вода. Како што подоцна изјавила, не знаела дали лицето ја боли повеќе од киселината или студот, постојано врискајќи од длабочината на белите дробови .

Нејзините пријатели ја посетиле во болницата, а меѓу другите и девојчето кое ја нападнало.

– Таа неутешно плачеше, а јас и велев дека сум добро и дека ќе се опоравам.

Дека токму таа девојка е всушност нејзиниот напаѓач, дознала така што на полициската камера забележала лице со сива торба, иста како онаа која била пронајдена во нејзиниот дом. куќа.

На судењето, таа ја обвини дека се повредила со киселина сакајќи да биде позната како водителка ( која исто така претрпела напад со киселина и го изгубила окото).

– Како да не ја познавав личноста што зборуваше.

На крајот, таа беше осудена на 12 години затвор, а одлежа 6 и беше ослободена минатата година.

Еве што друго рече оваа девојка: