Анкета-Дали е виновен Ѓоковиќ (Видео)

Анкета-Дали е виновен Ѓоковиќ
Анкета-Дали е виновен Ѓоковиќ

Жителите на Загреб го поддржуваат Новак Ѓokоковиќ и не го сметаат за виновен за она што се случи во Задар.

Ова е резултат на анкетата спроведена на улиците на хрватската престолнина, а случајните минувачи кои сакаа да зборуваат пред камерата, главно веруваат дека намерите на Новак за организирање на „Адрија Тур“ биле чесни и мотивирани од хуманитарни причини.

Додека дел од јавноста постојано го критикува првиот тенисер на светот, српскиот ас доби и поддршка од жителите на Загреб.

Анкетираните жители на Загреб беа запрашани „Дали е Новак виновен?“, А одговорите главно беа на страната на Ѓokоковиќ.

– Им се случи на сите, така што може да му се случи и нему, рече еден од соговорниците.

Единствениот приговор на сметката на Новак е дека можеби сè започнал рано.

– Не може да се каже дека тој е виновен. Штом мерките се опуштија, сите мислевме дека заврши и се опуштивме. Се случуваат грешки.

На крајот, Ѓokоковиќ испадна „жртвено јагне“.

– Тие бараа жртвено јагне и тоа е тоа, без разлика дали тој е виновен или не, тоа е ирелевантно, рече една жена од Загреб.

Да потсетиме, турнирот во Задар беше прекинат пред финалето, кога беше објавено дека Григор Димитров е позитивен за вирусот корона, а малку подоцна уште неколку учесници добија идентични резултати од тестот, вклучувајќи го и самиот Новак.