(ФОТО) Петгодишната Дина донираше коса за децата болни од рак: Браво малечка!

(ФОТО) Петгодишната Дина донираше коса за децата болни од рак: Браво малечка!
(ФОТО) Петгодишната Дина донираше коса за децата болни од рак: Браво малечка!

Малечката убавица Дина која неодамна наполни 5 години ја скрати својата долга руса коса за да ја донира за изработување перики за деца болни од рак.

– Целта е достигната. Нашата коса е спремна за донација и испраќање на холандската организација, која изработува перики за деца болни од рак. Ние ѝ се радувавме, се надевам дека ќе измамиме насмевка на некое детенце, кое има потреба од неа – пишува нејзината мајка Селма Хајровиќ Хаџиќ во описот на фотографиите.

Извор: zenskimagazin.mk