Исповед на доктор која ќе ве расплаче: Денес оперирав мало девојче, а нејзиното братче ме праша…

Докторот Џим Кларк објави интересен статус на социјалната мрежа Фејсбук кој веднаш стана хит, токму поради љубовта на едно братче и сестричка.

Статусот на докторот Џим Кларк во го пренесуваме во целост:

“Денес оперирав многу мало девојче, итно ни требаше крвна група 0, но немавме. Нејзиниот брат близнак имаше компатибилна крвна група и тој беше единствениот кој можеше да даде.

Седнав до него и му објаснив дека е прашање на живот или смрт. Седеше тивко и слушаше внимателно, а потоа се поздрави со родителите. Не помислив ништо се додека не завршивме со земањето крв, кога во еден момент ме праша “Кога би требало да умрам?”.

Тој мислеше дека и го дава својот живот на својата сестричка. За цела среќа и радост, и двајцата ќе бидат добри.”