ЈА ПОКАЖАЛО СВОЈАТА БЛАГОДАРНОСТ: Она што ова куче го направи за човекот што го посвои е неверојатно! (ВИДЕО)

Кучето, кое немаше дом до пред само неколку месеци, го спаси својот нов сопственик како благодарност што го извадив од засолништето.

Така, Брајан Мајерс навистина може да зборува за судбина. Да не беше неговото ново милениче, тој веројатно немаше да биде жив повеќе.

Минатиот септември, Брајан Мајерс посети засолниште во Њу Џерси за да го избере својот нов придружник , милениче. Неговото внимание го привлече женката германскиот овчар Сејди, која мажот ја однесе дома и ја опкружи со љубов што таа не ја доживеала во засолништето. Среќната женка му се заблагодари соодветно за тоа. Само неколку месеци по пристигнувањето во новиот дом, таа го спаси животот на својот сопственик, информира CNN.

Кога бил сам дома, Мајерс доживеал мозочен удар. Тој се струполил на подот и не успеал да стане и да посегне по својот мобилен телефон. „Сејди седеше до него и плачеше. Таа знаеше дека нешто не е во ред со него“, рече Хетер Кентрела, раководител на „Ramapo Bergen Animal Refuge“, од каде потекнува Сејди.

Во паника, мажот ја зграпчил Сејди, која силно го повлекла до телефонот за да може да повика помош. Само благодарение на храбрата кучка, Мајерс доби медицинска нега. Дејството на Сејди е чудесно, особено затоа што кога мажот ја донесе дома од засолништето, таа на почетокот беше многу срамежлива и загрижена.

Едвај чекам да ја видам и да можам да ја бакнам и гушнам. Веројатно истовремено ќе превртам со очите, рече трогателниот и благодарен Мајерс, кој зборуваше за својата храбра Сејди од центарот за рехабилитација. Постојат многу други кучиња кои чекаат да станат нечии херои, додаде Мајерс, кој ги повикува луѓето да не се плашат да посвојат.

Сејди пристигнала во засолништето во август, кога таму ја оставило семејство кое морало да се пресели. „Сопственикот имал предрасуди кон германските овчари како раса, така што тие не можеле да ја чуваат“, рекоа од засолништето. Околу еден месец подоцна, Мајерс ја посвои. „За време на престојот во засолништето, таа имаше очигледни резерви кон мажите, но замина со Брајан, што беше само уште еден знак дека тој е вистинскиот избор за неа, рече Кентрела. Додека Миерс се опоравува во центарот за рехабилитација, Сејди останува кај семејството на нејзиниот брат.