Kyпиле половен тросет за 20 долари: Не очекувале дека во него ќе пронајдат вистинско богатство (Фото)

Kyпиле половен тросет за 20 долари: Не очекувале дека во него ќе пронајдат вистинско богатство (Фото)
Kyпиле половен тросет за 20 долари: Не очекувале дека во него ќе пронајдат вистинско богатство

Во последно време се чини дека не се исплаќа да се виде поштен, но сепак овие студенти од САД се доказ за спротивното.

Имено тие купиле стар и користен тросед за само 20 долари, но после неколку дена користење слушшнале дека нешто шушка кога ќе седнат па решиле да погледнат за што се работи.

Кога го кренале душекот забележале плико со пари а на него било напишано името на бабата од која го купиле троседот.

Kyпиле половен тросет за 20 долари: Не очекувале дека во него ќе пронајдат вистинско богатство
Kyпиле половен тросет за 20 долари: Не очекувале дека во него ќе пронајдат вистинско богатство

Тоа било нивната животна заштеда. Сопругот и починал а бабата била во болница па нивната черка го продала троседот како и сиот стар мебел без да знае што има во него.

Студентите ја повикале сопственичката и и ги враиле парите а како возврат добиле 1000 долари.

Извор: pogled.mk