Момчето (7) било ИТНО пренесено во болница, а кога докторите направиле рентген, биле шокирани од она што го проголтал.

Според „АБЦ“, момчето ја држело слусалката од телефонот во устата, кога ја проголтал. Сега тој се плаши да го држи телефонот до него, бидејќи смета дека ќе се поврзе со слушалката во неговиот стомак.

Кијара Страуд била на работа кога нејзината мајка и се јавила за да и каже дека нејзиниот син случајно проголтал половина Божиќен подарок и дека се на пат кон болницата, пренесува „Ледбибл“. Кога момчето пристигнало во Детската болница во Атланта, Georgiaорџија, лекарите направиле рентген што им овозможило да ги видат безжичните слушалки веднаш под неговите гради. Тие им рекоа на семејството да ја пуштат слушалката природно од телото на момчето.

– Тој беше многу нервозен, мислеше дека ќе биде во неволја, па моравме да го разубедиме и да го убедиме дека сè е во ред – вели мајката.

Според „АБЦ“, момчето ја држело слушалката од телефонот во устата, кога го проголтал. Сега тој се плаши да го држи телефонот до него, бидејќи смета дека ќе се поврзе со слушалката во неговиот стомак.

– Рече дека не го сака неговиот телефон, бидејќи го добил за Божиќ. Тој истакна дека не сака да биде во негова близина затоа што не сака слушалката да се поврзе на телефонот и да започне да произведува музика. Мислев дека е глупав – вели Киара. Таа вели дека засега ќе се држи до „старомодните“ слушалки, барем додека нејзиното дете не порасне малку повеќе, бидејќи „сè може да се случи“.

Од светлата страна, можно е слушалката да продолжи да работи кога ќе го заврши своето ризично патување, ако момчето сака да стави нешто што поминало низ неговото тело во увото – како што беше случај со маж од Тајван.

Г-дин Хсу вели дека заспал со вклучени слушалки и кога се разбудил не можел да ги најде. Затоа тој користеше апликација што помага да се следат овие додатоци за мобилни телефони за да се најде. Тогаш сфати дека слушалката е во иста просторија со него.

– Картата покажа дека слушалката е во мојата куќа, исто така можев да слушнам звучен сигнал, кој се чинеше дека ме следи низ собата – објасни тој.

Во потрагата со слушалката, тој провери под ќебето, како и во самата просторија, но не можеше да го најде. Тогаш сфати дека звукот доаѓа – од неговиот стомак! Хсу беше на железничката станица следниот ден, кога го почувствува „повикот на природата“. тогаш ја пронајде изгубената слушалка и потенцијално состави 65 фунти.