Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе (Фото)

Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе

Во ова време-не време во кое живееме е тешко да се најде позитивен пример од кој многумина можат да учат, и кој ќе им го направи подобар животот на оние кои се ппомалку среќни. Но тоа не значи дека треба да ја губиме надежта, бидејќи иако се малку сепак постојат и ваквите луѓе.

Совршен пример за суперхерој во секојдневниот живот е токму бразилскиот стоматолог Фелипе Роси, кој патува низ светот и ја враќа насмевката на лицата на сиромашни луѓе кои немаат пари да ги поправат забите.

Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе

Она што секој го забележува прво кај одредена личност е неговата насмевка, па тоа е и причината поради која Фелипе решил да ги усреќи овие луѓе.

Тој и неговите колеги, преку основањето на NGO Por1sorriso, патуваат низ светот им помагаат на најсиромашните луѓе на планетата.

Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе

Bored Panda во галерија ги објави најинспиративните трансформации кои покажуваат како луѓето изгледаат пред и по направената интервенција. Фотографиите покажуваат колку многу стоматолозите можат да влијаат на животот на луѓето, да ја подигнат нивната самодоверба и да им дадат надеж во животот.

Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе
Позитив на денот: Стоматолог патува низ светот и им ја враќа насмевката на сиромашните луѓе