Сила на природата: Снимка од удар на гром во авион која шокира (Видео)

гром,авион
Сила на природата: Снимка од удар на гром во авион која шокира

Амстердам: Снимка на која се гледа удар од гром во авион досега е прегледана повеќе милиони луѓе. Авионот по самиот удар за среќа останал неоштетен и продочжил по својот пат…

На Јутјуб е објавена неверојатна снимка на која се гледа удар на гром во авион. Boeing 777 на холандската авиокомпанија KLM Airlines само што полерал од аеродромот Schiphol во Амстердам веднаш претрпел удар од гром.

Во несреќата, некој од патниците и членовите на екипажот не е повреден и летот е продолжен по својата рута кон Лима, главниот град на Перу.

Снимката е објавена на Јутјуб каналот Valk Aviation кој е посветен на воздушниот сообраќај.

Како да авионот самиот по себе не ги плаши луѓето…