Свекрвата ја снимив со камера и му докажав на сопругот каква е навистина неговата мајка

Мојот сопруг е добар човек, но многу ја слуша својата мајка, па кога таа ќе му ја наполни главата, тој се кара со мене, се лути, ми вика, се однесува лошо, дури сакаше да крене рака на мене неколку пати.

Само поради неа тој станува толку лош. Таа е како змија, вешто ги крие нозете и постојано шушка против мене.

Живееме со неговите родители, не затоа што сакаме, туку затоа што немаме доволно пари да се разделиме. Кога се венчавме и уште пред тоа, таа беше многу љубезна и постојано ми се додворуваше и сакаше да знае што се случува помеѓу мене и нејзиниот син.

И тој, штом се венчавме, одеднаш се смени, стана поинаков со мене без причина, груб и суров, и знам колку е навистина добар човек.

Сфатив дека не го прави тоа по своја волја, туку по предлог на неговата мајка. Само Господ знае што прави таа против мене и што му зборува. Сигурна сум во една работа – не е добра жена, без оглед колку се преправаше дека е светица.

Затоа, решив да ја разоткријам. Пред околу еден месец додека тој беше на работа, ја вклучив камерата за да снимам и го наместив телефонот за таа да не забележи. Како и обично, таа почна да ме понижува, велејќи ми дека нејзиниот син ќе ме остави и дека деновите под нејзиниот покрив ми се избројани.

Дека заслужува подобра и поубава жена од мене, дека требаше да земе богата девојка, а не сиромашна девојка како мене. Џабе ми е факултетот кога заработувам малку и дека сè е залудно. Таа ми изнакажа сè друго, а јас само молчев, ќе ја погледнав и ќе продолжев да работам.

Кога мојот сопруг се врати, отиде директно во нејзината соба, и како и обично, излезе лут на мене и почна да ми вика, нервозно да се тресе и луто да ме гледа.

Го оставив да се смири некое време, па му дозволив да го погледне видеото. Го поврзав телефонот со телевизорот за да може да гледа и слуша сè убаво.

Гледаше и не можеше да поверува, а потоа забележав гнев и солзи во неговите очи, го зеде столчето на кое седеше и силно го тресна на подот и го скрши.

Неговата мајка истрча врескајќи, а тој само ја зграпчи луто и ја турна назад во нејзината соба и ја тресна вратата зад него. Таа викаше, се слушаше како викаат двајцата и конечно кога завладеа тишина, тој излезе и таа остана да лелека.

Заврши како што заврши, сега сме во изнајмен стан, живееме среќно, тој нема контакт со неговата мајка и конечно по три месеци мачење со неа, сега конечно може да се смирам малку и да уживам со сопругот.

И што е најважно, престанав да пијам апчиња за контрацепција, сега можам безбедно да очекувам бебе.

Извор: Женски Магазин