Татко во сон почувствувал дека нешто не е во ред со неговиот син, се разбудил и го видел помодрен: Следело чудо

Џони Сендс (38) и Саманта Хауарт (37) од Болтон, Англија, се подготвувале за одмор кога нивниот постар син Зош (10) сакал да спие во соба со нив. Не се чувствувал добро, имал главоболка и несвестица, па таткото останал со него, додека мајката отишла кај нејзиниот помал син.

Во текот на ноќта, таткото започнал да хрчи затоа што, како што подоцна рекол, сонувал многу лош сон во кој го спасил Џош од смрт! Тоа многу го исплашило и тој се разбудил. Ја вклучил ламбата и го видел неговиот син како лежи модар покрај него.

„Нашиот син е мртов! Саманта, тој е мртов! “, Зони со неверување извикувал додека целата улица го слушнала.

Саманта била толку исплашена што паднала по скалите! Помладиот син плачел, а потоа Џони започнал да го оживува Џош. Му дал вештачко дишење, нешто што го научил во младоста во извиднички кампови и детето почнало да дише.

Саманта била целосно погубена, па Џони му рекол на другиот син брзо да го пронајде телефонот и да се јави кај докторите. Тие пристигнале за неверојатни 6 минути и го поврзале Џош на апарати. Џош два дена бил во вештачка кома, а потоа почнал да дише самостојно и да се опоравува.

„Лекарите ми рекоа дека го спасив без сомнение и тврдам дека мојот сон го спасив. Да сонував нешто друго, немаше само туку така да се разбудам и мојот син повеќе немаше да биде тука. Ништо сè уште не ни е јасно. Лекарите немаат одговор како обичните главоболки и несвестиците создадоа борба за живот. Сепак, тие тврдат дека тој бил во состојба на клиничка смрт најмногу две минути. „Само доволно за да се разбудам и да го спасам“, изјавил Џони за британските медиуми.

Својата хорор приказна ја објави на Фејсбук, добивајќи повеќе од 15 000 лајкови за неа и ширејќи ја низ целиот свет. Мајката Саманта сè уште не може да си прости што се испаничила толку многу поради што паднал по скалите.

„Во најтешкиот момент од мојот живот се изгубив. Доживеав тотална блокада. Внатрешен колапс. Додека мојот сопруг викаше дека мојот син е мртов, видов само црно пред моите очи. „Знам дека го прашав на кој број на брза помош да се јавам, а тој број им е познат на сите во земјата, дури и на децата“, рекла Саманта.

(Извор: haber.ba/cazin.net)