Видео кое ќе ви го стопли срцето: Девојче му пее на своето 2- годишно братче со Даунов синдром

Видео кое ќе ви го стопли срцето: Девојче му пее на своето 2- годишно братче со Даунов синдром
Видео кое ќе ви го стопли срцето: Девојче му пее на своето 2- годишно братче со Даунов синдром

Aманда е мајка на 5 деца, една ќеркичка и 4 момчиња. Меѓу момчињата е и малиот Бо кој е дете со Даунов синдром и кој неодамна имал операција на срцето.

Сепак, неговите се грижат за него со многу љубов и внимание, а еден ден кога мајката отишла да се тушира и го оставила Бо на поголемата ќерка Лидија, наишла на прекрасна глетка.

Лидија за да го држи мирно малото братче ја зела гитарата и започнала да му свири, а Бо пеел заедно со неа.

“Мојата ќерка Лидија го чуваше Бо додека јас се туширав и се случи ова. Ако немаше гитара не знам дали ќе знаеше како да го чува. Ова е доказ дека терапијата со музика одлично функционира. Бо има 25 месеци и вокабулар од 12 зборови. Секој збор го научи преку музика и пеење”, вели Аманда.