Жена (51) го роди сопственото Внуче! Лекарите на пораѓањето без збор, и еве што и рекле децата

Дваесет и деветгодишната Американка Брајан Локвуд доживеа дури три абортуси откако е во брак со сопругот Метју. По трет пат срцето и се скрши и реши да не се обидува повеќе да забремени.

Сепак, тогаш нејзината мајка Џули Лоувинг (51), жена со модерно разбирање, одлучи да и помогне. По два сериозни разговори со нејзината ќерка и нејзиниот сопруг, Џули беше сигурна дека може да го стори она што и го вети – да и роди дете!

„Гинекологот ни рече дека поради карактеристичната матка, јајцеводите и сè друго што ги опкружува, фетусот во мене не може да се развие и никогаш нема да може. За разлика од матката на мајка ми. На почетокот бев скептична дека таа ќе може да ја протурка бременоста на оваа возраст “, рече Брајана.

Џули започна со хормонска терапија и бидејќи сè уште е маратонец на 51 година, таа беше во физички импресивна форма. Бременоста помина фантастично, иако лекарите се плашеа многу. На вториот ден од ноември годинава, со царски рез се роди убава девојка.

„Лекарите ми признаа дека се откажале од страв непосредно пред породувањето. Кога ја извлекоа од матката, занемеа од тоа колку е здрава и убава. Ќерка ми ме прегрна и ми рече дека сум најхрабрата жена на светот, додека мојот син пристигна на породување и само зачудено ме погледна “, изјави Џули Лоувинг, која до крајот на животот ќе може да и кажува на својата внука дека индиректно е нејзина мајка.