Детективска загатка: Кој го ограбил шефот и ги земал парите?

Детективска загатка: Кој го ограбил шефот и ги земал парите?
Детективска загатка: Кој го ограбил шефот и ги земал парите?

Оваа загатка ќе ја тестира вашата интелигенција и способност за донесување на логични заклучоци.

Загатката гласи вака:

Жена била на забава, а кога се вратила дома видела дека нејзиниот шеф е ограбен и дека во него нема пари. Веднаш повикала полиција, а тие пронашле тројца осомничени – Амар, Тарик и Иван.

– Амар изјавил дека во 22:30 часот си легнал заедно со својата сопруга.

– Иван изјавил дека со своите пријатели играл карти цела ноќ.

– Тарик изјавил дека играл видео игри од 00:00 – 01:00 часот.

Врз основа на нивните одговори, полицијата заклучила кој е виновникот.

Како? Кој е ограбувачот?

Доколку не успеавте да дојдете до одговорот, истиот може да го прочитате под фотографијата.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Точен одговор е Тарик. Иако никаде не пишува дека полицијата кажува кога точно се случил грабежот, тој бил прецизен со времето.

Имено, тој навел дека играл видео игри од 00:00 – 01:00 часот, што се поклопило со времето на грабежот.

Исто така Амар и Иван имаат свои сведоци – сопругата и пријателите кои што можат да го потврдат тоа што го кажале.