Оптичка илузија предизвика илјадници реакции, што гледате вие?

Оптичка илузија предизвика илјадници реакции, што гледате вие?
Оптичка илузија предизвика илјадници реакции, што гледате вие?

На социјалните мрежи кружи оптичка илузија, која збуни многумина.

Оптичката илузија објавена на страната „вознемирувачки цитати“ на Фејсбук предизвика илјадници реакции. Што гледате?

Иако многумина гледаат кругови што се пресекуваат во оваа илузија, тие всушност се два концентрични кругови. Поради комбинациите на бои, на многумина им се чини дека се пресекуваат. Ако очитеве заболат како некои, подолу можете да видите како изгледа навистина.

На просечна личност и требаат 90 секунди да го реши овој тест – дали можете да го направите тоа побрзо?
Од време на време, на интернет се појавуваат загати околу кои се мачи целиот свет, а сега има дури три од нив.

За решавање на првата загатка во просек се потребни 12 секунди, за втората 24 секунди, а третата е малку покомплицирана и за неа се потребни околу 60 секунди. Обидете се и пишете николку време ви било потребно да ги решите сите три.

Прва задача

Прва задача
Прва задача

Еден од луѓето на плажата ужива во сладолед во корнет. Можете ли да го забележите? Ова е наједноставната загатка и во просек ви требаат 12 секунди за да ја решите.

Втора задача

Втора задача
Втора задача

Во просек, на луѓето им се потребни 24 секудни за да го пронајдат магарето кое лебди во овој базен полн со еднорози, фламингоси, зебри и други животни. Дали го пронајдовте вие?

Трета задача

Трета задача
Трета задача

73% од луѓето не можат да го пронајдат галебот на сликата за помалку од 60 секунди. Речиси една четвртина од луѓето целосно се откажаа. Обидете се вие.