Поместете само едно кибритче и добијте квадрат

Кибритчиња
Кибритчиња

Ова е еден интересен начин на забава за вас и вашите пријатели. Се што ви е потребно е 4 ќибритчиња.

Првично ќе треба да ги наместите ќибритчињата како на сликава и само со едно поместување да добиете квадрат.

Кибритчиња
Кибритчиња

Доколку сепак не се снајдовте и немате решение. Погледнете го видеото и ќе сватите дека решението е многу едноставно.