Проверете ја должината на показалецот и дознајте каков живот ќе имате

Проверете ја должината на показалецот и дознајте каков живот ќе имате

Оваа студија е објавена од Оксфордскиот универзитет и според истражувањето показалецет дава прилично јасен увид во нечија личност и нејзините особини.

За почеток исправете ја раката (мажите левата рака а жените десната) и посветете внимание на должината на показалецот, средниот прст и прстот до малиот прст.

На првата слика показалецот е подолг од прстот до малиот прст. На втората слика прстот до малиот прст е подолг од показалецот, а на третата слика се со еднаква должина.

1. Природен лидер

Показалецот е подолг од прстот до малиот прст

Ова значи дека сте самоуверени и одговорни. Ги превземате обврските и ги насочувате луѓето да ги преминат препреките. Чувствителни сте и не ризикувате многу. Имате добро помнење, интелигентни сте и образовани. Меѓутоа постои голема шанса да страдате од анксиозност.

2. Атрактивни и авантуристички

Прстот до малиот прст е подолг од показалецот

Сте биле изложени на високо ниво на тестостерон во матката. Сакате спорт и активности кои бараат издржливот. Љубител сте на сите видови на авантура. Самоуверени сте, шармантни и подготвени за ризик. На некои луѓе можеби им делувате и премногу моќно и агресивно, но вие знаете што сакате и целите кон тоа.

3. Добар соговорник

Показалецот и прстот до малиот прст се еднакви

Луѓето ви веруваат и ви ги доверуваат тајните. Топли сте и на другите луѓе им е лесно и удобно да бидат во ваше друштво. Повеќе сакате да слушате отколку да зборувате. Ова значи дека бнимавате на секој детал кој другите го испуштиле, а тоа ви помага во решавањто на проблемите.