Само вистински генијалци можат да го најдат одговорот на оваа загатка

Само вистински генијалци можат да го најдат одговорот на оваа загатка
Само вистински генијалци можат да го најдат одговорот на оваа загатка

Дали можете да ја решите и вие оваа загатка и да дознаете дали припаѓате во групата на генијалци.

Возач на автобус имал насока на движење према Партизанска, поминал на знак Стоп без воопшто да застане, свртел лево во уличка каде било забрането, и се движел во обратна насока во еднонасочна улица. Од левата страна на патот имало полиција, но не го сопрела бидејки не направил прекршок. Зошто?

Одговорот на оваа загатка можете да го видите подолу.

.

.

.

.

.

Само вистински генијалци можат да го најдат одговорот на оваа загатка
Само вистински генијалци можат да го најдат одговорот на оваа загатка

.

.

.

.
Одговор: Тој одел пешки.