30 СЕКУНДИ ГЛЕДАЈТЕ ЈА СЛИКАТА И ИЗБЕРЕТЕ ГО ОБЛИКОТ ШТО НАЈМНОГУ ВЕ ПРИВЛЕКУВА! Ја открива вашата судбина!

Треба да се концентрирате на оваа фотографија 30 секунди и да изберете круг што е „најсимпатичен“ за вас од некоја непозната причина. Ако правилно ја примените оваа едноставна инструкција, ќе ја откриете вашата судбина.

Окото е кружна фигура што го претставува универзумот во будистичката и хинду симболиката, и секој треба да го избере окото што ги привлекува на почетокот за да открие повеќе за себе.

На сликата што покажува 20 мандали, т.е. како што се нарекуваат во хинду и будистичките верувања, симболи на кругови или очи – треба да изберете оној што ве привлекува најмногу за околу 30 секунди набудување. Нема смисла да го изберете оној што ви е најубав, симетричен или под интересен број – читањето на мандалите се потпира на инстинкт. Мандалата е санскритски збор за свет круг и скоро сите антички култури ја почитувале моќта на кругот.

1. Мир

Со оваа мандала управува виножито, и претставува совршен баланс на јин и јанг, мажественост и женска енергија. Оваа мандала носи симбол на лебед и му кажува на оној што го избрал дека му треба рамнотежа во животот – помеѓу работата и приватниот живот, очекувањата на неговите и другите луѓе, здравјето и обврските. Нејзината порака е да посвети поголемо внимание на себе и итно да ги преиспита своите приоритети.

2. Лекување

Оваа мандала е симбол на духовната енергија на жабата, а за оние што ја избираат, претставува длабока потреба за лекување. Ова значи дека е време да се помириме со минатите настани, да простиме работи што нè повредиле или да ги прекинеме односите што веќе немаат смисла, па затоа не сме ни свесни колку тие ни штетат. Исто така, пораката за мандалата е дека треба да се посвети помалку внимание на исходот на нешто, а повеќе на сегашната состојба.

3. Интуиција

Оваа мандала го симболизира духот на бувот, кој има одлична ориентација и можност да бара светлина во мракот. Оној што ќе го избере тоа треба да се заштити од други луѓе, стапици и наметнати мислења, па затоа во одлуките што стојат пред него, треба да се потпре на неговата внатрешна мудрост, односно интуицијата. Тој исто така вели дека не треба да се затвораме себе си кон нови идеи, туку внимателно да гледаме, слушаме и апсорбираме.

4. Визија

Оваа мандала има симболична енергија на бел тигар и им носи јасност на очите на оние што ја избираат. Тој вели дека е потребен поголем фокус. Според неа, потребно е малку да слетаме и да престанеме да сонуваме, бидејќи е време за практични работи во животот.

5. Прочка

Оваа мандала е водена од елементот вода, и вели дека сè што чувствуваме, сакаме и стравуваме, се обликува според тоа што сме. Нејзиниот симбол е куче, што означува безусловно предавање, дружење и чувство на припадност. Ако сте ја одбрале оваа мандала, тогаш духот ви кажува дека треба да престанете да ги игнорирате односите што ве мачат и да им простувате на другите и на самите себе и да се збогувате со негативните чувства за да продолжите понатаму, кон подобри работи.

6. Комуникација

Оваа мандала носи симбол на кит, кој пее на уникатен начин и благодатно го означува своето присуство.Не потсетува дека треба да се нурнеме подлабоко во нашата потсвест и да комуницираме подобро со нас, но и со другите. Ако сте ја одбрале оваа мандала, тогаш треба да научите како подобро да ги искажете своите желби, но и да ги отфрлите луѓето.

7. Имагинација

Симболот на оваа мандала е вилинско коњче, што претставува можност за создавање, за гледање на работите од друг агол со ентузијазам и жар. Ако сте ја одбрале оваа мандала, нејзината порака е да ја споделите вашата креативност на виделина. Прво и најважно, треба да ги намалите негативните мисли и грижи во животот, и ако е можно, да промените некои работи што ве спречуваат – на пример, работата. Треба да одите по работите што ги сакате, не дозволувајте вашите стравови да ве водат.

8. Љубов

Симболот на оваа мандала е морскиот коњ, што претставува можност за давање, примање и негување. Оној што ја одбрал мандалата е трогнат во целата љубов што ја имал во животот, но и во желбата за повеќе. Тоа благородно чувство доаѓа само од позитивен став и отворање кон други луѓе, а изолацијата не е добар пат затоа што вашиот дух се стреми кон чувство на љубов.

9. Сочувство

Оваа мандала е под јурисдикција на воздушниот елемент, а нејзиниот симбол е слонот, кој претставува емпатија, сочувство и разбирање. Оној што ја избира оваа мандала го потсетува како треба да се поврзе со другите и да ги разбира повеќе, затоа што тогаш тие ќе го разберат подобро. Запрашајте се дали се однесувате со другите со сочувство или судете им строго и критички, и колку негативност привлекува во вашиот живот.

10. Моќ

Симболот на оваа мандала е орел што претставува сила, како штит од несреќите и тагите што ги носи животот. Ако сте ја одбрале оваа мандала, тогаш вашиот дух ја изразува потребата да се зајакнете, изградете ги своите темели за да одлучите порешително низ животот. Ова се постигнува преку зајакнување на вербата во себе, но исто така и прифаќање на можни лоши исходи како делови од животот.

11. Инспирација

Симболот на оваа мандала е паунот, кој претставува убавина, чувство на гордост и единствена перспектива. Оној што ќе ја избере оваа мандала го прави тоа затоа што треба да се потсети дека не треба да се плаши да го даде својот максимум, да се истакне и да бара внимание. Верувајте во себе и бидете горди и дозволете секое ново достигнување да ве инспирира да сакате и да знаете дека можете да направите повеќе.

12. Заштита

Симболот на оваа мандала е мечката, која претставува безбедност, сила и заштита. Оној што ќе ја избере оваа мандала има потреба од заштита, што најчесто зависи од други луѓе. Во моменти на страв треба да се биде доволно силен и да се обратите за помош и да дозволите некој да се грижи за нас, бидејќи ова ја продлабочува врската. Исто така, оваа мандала може да ве охрабри да се соочите со некого, односно да верувате во сопствената сила.

13. Самодоверба

Овој елемент спаѓа во надлежност на огнот, а неговиот симбол е лавот, кој претставува доминантна енергија, харизма и гордост. Ако сте ја одбрале оваа мандала, тогаш духот ви кажува да бидете свој лидер и да не дозволувате другите да ве оптеретуваат, како и лесно да ги прифаќате работите без да бидете задоволни од нив.

14. Мотивација

Симболот на оваа мандала е коњот, кој претставува посветеност, голема енергија и способност. Ако ја изберете оваа мандала, тогаш тоа е порака до вашиот дух да ја прифатите работата – без дискусии, одложувања или измислици. Време е да продолжите да ја одржувате сопствената амбиција затоа што ќе добиете нешто само ако инвестирате нешто.

15. Промена

Симболот на оваа мандала е змијата, што претставува можност за криење и отфрлање на кожата, како и страст. Потсетува дека понекогаш во животот треба да се одморите, но и да се прилагодите за да соберете енергија. Ако сте ја одбрале оваа мандала, тогаш тоа е порака до вашиот дух да се прилагодите на големата промена што претстои, а пред тоа треба да разберете што ве спречува и потоа да се запознаете во „нова кожа“.

16. Можност

Симболот на оваа мандала е клукајдрвец кој претставува оптимизам, одлучност и упорност. Тоа нè потсетува дека треба постојано да тропаме на вратата сè додека таа не се отвори, бидејќи нешто чудесно може да се случи кога ќе се отвори. Ако сте ја одбрале оваа мандала, тогаш на вашиот дух му треба упорност.

17. Создавање

Симболот на оваа мандала е орангутанот, што претставува креативност и способност за создавање. Ако сте ја одбрале оваа мандала, тоа значи дека сте во пресвртница во вашиот живот во кој сакате да создадете нешто и треба да го сторите тоа – било да е тоа создавање семејство, создавање дом, започнување бизнис

18. Благодарност

Симболот на оваа мандала е бизон, што претставува длабока благодарност до земјите по кои гази. Пораката до оној што ќе ја избере оваа мандала е дека треба да застане некое време, да забави во животот. Поради постојан фокус на целта, чувството на среќа често се губи поради ситници, а токму тоа го прави убавото секојдневие.

19. Инстинкт

Симболот на оваа мандала е ајкулата, која претставува примитивно знаење и работа според сопствениот инстинкт. Оној што ќе ја избере оваа мандала, треба малку да се изолира од луѓето и да го слуша неговиот внатрешен глас во кој било проблем што е пред него. Без оглед што мисли некој, треба да работите сами и да не гледате наназад, затоа што почесто се жалите на она што не сме го пробале

20. Поврзување

Симболот на оваа мандала е волкот, што претставува традиционална мудрост и чувство на припадност кон глутницата. Оној што ќе ја избере оваа мандала треба повеќе да им се посвети на своите роднини – семејството и партнерот, а помалку од својата енергија за работа и неважни работи и обврски за кои е потребно време.