РЕШЕТЕ ГО ТЕСТОТ И ДОЗНАЈТЕ ДАЛИ СТЕ ПСИХОПАТ: Можеби резултатите ќе ве изненадат или ќе препознаете некој во нив!

Ако некогаш сте се запрашале дали имате психопатски црти, овој тест заснован на скалата за самооценување на Левенсон ќе ви помогне да откриете.

Важно е да се знае дека правилната дијагноза не може да се постави врз основа на овој прашалник, тоа може да се направи само од експерти.

Поени од еден до пет, каде што 1 – воопшто не се согласувам, 2 – не се согласувам, 3 – и се согласувам и не се согласувам, 4 – се согласувам, 5 – целосно се согласувам.

1. Успехот се заснова на силата – само најсилните преживуваат, губитниците не ме интересираат.

2. Според мое мислење, сè што правам и со што можам да се извлечам е добро.

3. Во денешниот свет, оправдано е да се прави нешто на патот кон успехот.

4. Да заработувам големи пари е мојата најважна цел.

5. Луѓето кои се доволно глупи за да бидат неуспешни го заслужуваат тоа.

6. Јас сум свој приоритет.

7. На другите луѓе им кажувам што сакаат да слушнат затоа што на тој начин можам да ги натерам да прават што сакам.

8. Јас често се восхитувам на некои сериозно добри измами.

9. Уживам да манипулирам со чувствата на другите луѓе.

10. Честопати сум во неволја.

11. Често ми е досадно.

12. Не планирам ништо однапред.

13. Брзо губам интерес за сè што ќе започнам да работам.

14. Повеќето од моите проблеми доаѓаат од други што не ме разбираат.

15. Обожавам игри каде има многу врева, често одам таму.

16. Кога сум фрустриран, морам да викам за да го истурам гневот.

17. Љубовта е преценета.

18. Ќе ме вознемири ако мојот успех биде на штета на нечиј туѓ неуспех.

19. Се чувствувам лошо ако моите зборови или постапки повредуваат некого.

20. Дури и да се обидам да продадам нешто, никогаш не би лажел за тоа.

21. Мамењето не е оправдано затоа што не е фер кон другите.

22. Можам да имам само една цел подолг временски период и да бидам фокусиран на тоа.

23. Пред да направам нешто, детално размислувам за последиците.

Резултатот:

Од 0 до 43 поени – не сте психопат

Од 44 до 51 година – имате одредени психопатски одлики

Од 52 и повеќе поени – вие сте психопат