Загатка која го „полуде светот“ – мажите имаат минимална шанса да ја решат

Загатка која го „полуде светот“ – мажите имаат минимална шанса да ја решат
Загатка која го „полуде светот“ – мажите имаат минимална шанса да ја решат

Целта во сето ова, како што наведуваат експертите, е да се докаже дека машкиот и женскиот мозок функционираат различно.

Оваа загатка значајно се разликува од многу други кои што можеме да ги најдеме на интернет. Наводно овој ‘ребус’ мажите имаат многу мала шанса да го решат.

Експертите велат дека поради посебниот начин на работа на мозокот кај жените и мажите, жените успешно можат да извршуваат повеќе работи одеднаш, но тоа важи и за решавањето на ваквите загатки.

Статистиката покажува дека жените поуспешно ја решаваат загатката.

Инаку, малата желка се наоѓа во долниот лев агол на фотографијат
Инаку, малата желка се наоѓа во долниот лев агол на фотографијат

Инаку, малата желка се наоѓа во долниот лев агол на фотографијат