Го знаете ли правилото на “6 минути” во сексот? Откриваме формула за одлично задоволство!

Го знаете ли правилото на “6 минути” во сексот? Откриваме формула за одлично задоволство!
Го знаете ли правилото на “6 минути” во сексот? Откриваме формула за одлично задоволство!

Измерено е! Докажано е! Пробај!

Истражувањето спроведено на 1.500 Канаѓани покажа дека треба да се направи една работа пред сексот најмалку шест минути – „да се биде сексуално задоволен“.

Едноставно решение е: шест минути предигра! Можеби е помалку романтично, но е многу поефикасно, се тврди.

Значи, ако земете шест минути време за предигра активно и свесно уживајте во тоа, тогаш сексот треба да биде многу подобар. Исто така е важно да не „станувате“ од кревет, да заспиете или да заминете веднаш по сексот – треба да се гушкате некое време.

Физичката интимност, пред и по сексот, се грижи за поголемо задоволство – така велат 56 проценти од мажите и 55 проценти од жените. Истражувањето го спроведе канадски производител на кондоми заедно со „Sex Information and Education Council“.

Се разбира, можете да уживате и во предиграта подолг временски период – воопшто: колку повеќе физички контакт, толку поинтимна ќе биде врската, а во исто време ќе биде и подобар сексот.

Извор: popara.mk