„Кога сексот е добар и многу години подоцна“: 9 тајни од паровите кои се заедно долго време

„Кога сексот е добар и многу години подоцна“: 9 тајни од паровите кои се заедно долго време
„Кога сексот е добар и многу години подоцна“: 9 тајни од паровите кои се заедно долго време

„Ја почнуваме предиграта надвор од спалната, некогаш уште рано наутро. Се смееме на нашите мали авантури, а ако имате секс со насмевка, тогаш сѐ ќе биде добро во вашиот брак.“

На почетокот од врската сексот е возбудлив и инспиративен, но во долгите врски и браковите тој како да станува рутина.

Почнува да владее монотонија и сѐ се одвива според одреден редослед.

Ова дефинитивно е грешка и мора да внесете свежина во сексуалниот живот без разлика колку многу години сте заедно.

Тајни од парови кои велат дека сексот им е одличен и по години минати заедно:

„Јас и сопругот сме заедно од 16 години, а во брак сме веќе 20 години. Огнот во нашиот сексуален живот го одржуваме со помош на еротски прашања, односно јас го прашувам каква долна облека сака да носам, тој ме прашува каде надвор од спалната соба би сакала да имам секс.“

„Тајната на нашиот сексуален живот е експериментирањето. Купуваме секс играчки, ги менуваме границите на тоа што е дозволено и пробуваме сѐ што би можело да биде интересно.“

„Ја почнуваме предиграта надвор од спалната, некогаш уште рано наутро. Се смееме на нашите мали авантури, а ако имате секс со насмевка, тогаш сѐ ќе биде добро во вашиот брак.“

„Нашата тајна е потсетувањето на времињата кога бевме млади и на тоа како започна сѐ. Лесно е да се заборави на тоа во хаосот на обврските од секојдневието. Тоа ни ја враќа страста.“

„Постојано смислуваме нови начини за задоволување и отворено дискутираме за тоа.“

„Ја одржуваме интимноста така што се држиме за рака додека шетаме, се гушкаме за време на филм во кино, а сексот ни е само јаготка на шлагот. Најважно е да не ја изгубите интимната поврзаност.“

„Понекогаш сум му сопруга, понекогаш девојка, а понекогаш тотален странец. Да, сакам кога играме улоги за време на секс.“

„Со сопругот научивме да прекинеме да поправаме сѐ што тргнало во погрешна насока, научивме да се опуштиме и да уживаме во моментот. Грешките од минатото ги оставивме зад себе и ни се врати возбудата во бракот.“

„Славиме сѐ што може да се прослави, па така имаме роденденски секс, секс по повод годишнина од брак, секс по повод стапување во врска, секс по повод Нова Година, унапредување итн. На тој начин секогаш си наоѓаме поводи за секс, затоа што кога сте долго во брак можно е да почнете да „немате“ време за секс.“