РЕТОГРАДЕН МЕРКУР ЌЕ СЕ СВРТИ НАОПАКУ: Oвој знак ќе биде најпогоден, а еве што може сите да очекувате

Меркур ќе биде ретрограден од 29 мај до 22 јуни, а астрологот Кери Кинг откри како тоа ќе влијае на нас.

Меркур се движи ретроградно, што значи дека е можно да има одложувања и непредвидени проблеми во патувањето, комуникацијата, технологијата.

Влијанието на ретрограден Меркур најмногу ќе го почувствуваат луѓето родени во знакот на Близнаци, бидејќи сега им е сезоната, а Меркур е инаку нивен владетел.

Клучот е да бидете фокусирани на она што сакате да го задржите во моменталната состојба. Астрологот исто така ве советува да бидете флексибилни и подготвени да се прилагодите на промените.

Сè додека Меркур е ретрограден, сите ќе бидеме малку дезориентирани, збунети од промените пред нас, но Кинг вели дека ќе излеземе од него посилни и со појасни планови за во иднина.

Водолијата и Вагата се воздушни знаци, кои ќе имаат корист од менталниот „хаос“ што ќе предизвика ретроградно движење на Меркур, па во овој период ќе се соочат со многу нови можности, но и пречки, како и нови идеи.

Влијание врз љубовта

Во овој период, можно е да имате зголемена потреба за вашиот простор, слобода да истражувате, да се дружите и едноставно да се опуштите од „товарот“ што го носат односите со вас.

Покрај тоа, можно е во овој период да треба да флертувате, барем по избор.

Нема да биде лесно дури и за оние кои се во многу стабилни врски бидејќи ќе имаат впечаток дека нивната врска е многу „разнишана“ и дека врската се распаѓа, иако не е така. Не дозволувајте тоа чувство да ве одведе, но добро размислете како навистина стојат работите и запомнете дека и овој период ќе помине.

Влијание врз бизнисот

Кога станува збор за работата, астрологот ве советува да бидете многу внимателни во овој период, да играте безбедно и да не оставате простор за грешки или некои нејасни сигнали.

Бидете многу јасни, фокусирани, двојно проверете сè, чувајте важни деловни преписки, двојно проверете сè и не оставајте ништо на случајноста.

Не преземајте некои големи, комплексни проекти сега, ако можете да ги избегнете. Сега е време да бидете фокусирани на задачите и одговорностите што ги започнавте порано и да бидете кристално јасни за сè, а не да започнувате нешто ново.

Не е добро време да побарате покачување или унапредување или да започнете дискусија со колегите.

Бидете трпеливи до 23 јуни, кога работите ќе се вратат во „нормала“.