Јана 4 месеци ги лажела родителите дека оди на предавање: Татко и неможел да поверува кога видел што всушност таа прави!

Русинката Јана Бакалова реши да сподели интересна приказна од своето семејство на Фејсбук.

Имено, таа опиша како успеала да се скара „со kpв и нoж“ со татко и мајка во рок од една недела, но и да ги смири и зајакне односите како никогаш порано.

Јана волонтирала последните четири месеци во прифатилиште за деца во Санкт Петербург, но тоа не се осмели да му го каже на нејзиниот строг татко, кој „ја држеше на поводник“ дури и на 22 години.

Приказната за оваа девојка ја пренесоа некои портали бидејќи во неа покажа колку е важна семејната доверба, но и искреноста во комуникацијата, што очигледно и недостигаше.

– Сите го изгубивме трпението за време на пандемијата, но за нас младите можеби и повеќе од постарите затоа што бевме принудени да седиме и да по,инуваме многу време во куќата што можеби не ни одговара.

Како што започнавме да се дружиме повторно, моите родители забележаа дека се откажувам од подготовките за испит, особено во вторник, и веруваа дека можеби имам порок за кој не знаеја.

Уште полошо, татко ми, во параноја, помисли дека сум дома – напиша Јана.

Нејзиниот татко забележал дека расположението на Јана драстично се променило само во вторник, кога се облекувала поинаку за предавања.

– Тој беше убеден дека не одам на предавања, дека ги лажам, но не сакаше стравот да го контролира размислувањето, па се обиде во разговор со мене да открие дали е сè во ред.

Не се осмелував да му кажам дека ќе волонтирам, бидејќи тој цел живот велеше дека кога учиш, го правиш тоа и ништо друго.

Кога бев мала, тој ќе ме победи за најмала грешка на тестовите. Затоа, украдов и помогнав, сè додека тој не ме откри. Ме следеше до зградата, а потоа чекаше цел ден да излезам.

Кога излегов, тој само ме прегрна и плачеше. Ми призна дека помислил кој знае што правам. Во меѓувреме, тој се распрашуваше на самото место и откри дека сум одлична во мојата „работа“.

Секако, тој ме прекори што не му признав сè на време, но и двајцата ги лажев 4 месеци. Можам да кажам дека нашата врска многу се подобри од тогаш.

Сега дури имам и момче за кое не треба да се кријам некое време за промена, но тие веднаш го запознаа – се пофали Јана.