Лекарите и давале две седмици живот, но Наташа не мислеше така – еве како се излекувала

Сега сум сосема друга личност. Кога ќе пад.нете толку ниско, а потоа ќе добиете нова шанса „да си го добиете телото назад“ – тоа е непроценливо“, раскажала оваа жена од предградието на Ливерпул.

Наташа се спријателила со познатата готвачка Ела, шеф и автор на т.н. „чиста исхрана“. Од неа редовно добивала нутриционистички совети и поддршка.

Дури и самата на крај добила диплома по нутриционизам, бидејќи сакала да добие што повеќе информации од областа на здравата исхрана и како таа може да помогне во лекување на болестите.

„Може да се каже дека сум оп.седната, но нормално е човек да се оп.седне кога станува збор за живот или с-мрт“ – вели Наташа.

Таа има ќерка Габриела (6) и син Лиам (4) кои иако толку мали, сепак биле „за.висници од шеќер“.

„Морав да ги одвикнам од шеќер, и затоа го вклучив целото мое семејство. Сè започна како проект за мое оздравување, за моето семејство и пријателите да научат повеќе околу тоа, но сега има голем број луѓе кои ми се јавуваат и бараат совети, бидејќи и тие истото го поминуваат и се бо-рат со р акот.

Кога станува збор за мене, се чувствувам позитивно во врска со медицинските прогнози – и цврсто продолжувам со она што го започнав. Моето тело заздраве и се подобри“,

објасни Наташа пред неколку години, кога примаше конвенционални третмани во приватниот центар за рак во Клатербриџ, каде што го одобриле методот, велејќи дека тоа е „позитивен“ и „проактивен“ став на паци.ентката.

Д-р Срипадам, консултант на Клиничката онкологија во наведената болница, даде изјава:

„Кај типовите на рак како оној на Наташа, постојат голем број на начини на лекување што може да се следат.

Понекогаш изборот може да биде тежок, и важно е паци.ентот да биде добро информиран и целосно вклучен во изборот на вистинската опција за третман за него.

Тоа е пристапот во нашата клиника. Таа продолжува да има позитивен и проактивен пристап и доста е вклучена во грижата што и ја пружаме.“