Мајка на седум деца: Секогаш јадат со раце, не се бањаат секој ден, а од 19.30 не сум им достапна

Мајка на седум деца: Секогаш јадат со раце, не се бањаат секој ден, а од 19.30 не сум им достапна
Мајка на седум деца: Секогаш јадат со раце, не се бањаат секој ден, а од 19.30 не сум им достапна

Пристапот кон воспитување и едукација на децата варира скоро од куќа до куќа. A оваа мајка е сосема поинаква. Блогерката Констанс Хол често ги воодушевува следбениците на социјалните мрежи со нејзиниот безгрижен пристап кон родителството и воспитувањето, а неодамна предизвика лавина коментари во објава во која вели дека „секој ден во 19,30 часот престанува да биде мајка на нејзините седум деца, сè додека не дојде следното утро.“

Сè што им треба на децата по тоа време, вели таа, ако не се животно загрозени, тие можат да го прават тоа сами.

– После седум ипол часот повеќе не сум ничија мајка и ничија робинка, станувам жена која до неодамна им го бришеше задникот, а сега таа е на телефон и разговара со својата сестра пиејќи црвено вино – вели таа.

Ако детето треба да биде однесено некаде навечер, вели таа, таа не им е достапна ниту во автомобилот, освен ако не решат да и признаат нешто или да споделат некаква „пикантерија“ со неа.

Хол е подеднакво лежерна и кога станува збор за грижата за хигиената на децата, па затоа вели дека „не ги принудува да се тушираат или да се бањаат секоја вечер, ако не им сакаат сами“.

– Честопати го прескокнуваме тој дел од вечерната рутина – признава Хол и вели дека претпочита да им служи на децата вечера „во пикник стил“ – додека сите седат каде што сакаат и јадат со рацете.

Во многу култури, вели Хол, нормално е секој да јаде со рацете од истата чинија, а оваа блогерка има посебен метод за редење на детска облека што ја користи – канти.

– Секое дете има своја кутија во која ставам чиста облека по перењето, и тие сами одлучуваат дали ќе соберат сè заедно или ќе ја остават да се гужва – раскажува таа.

– Да се ​​биде добра мајка, сопруга или маж не значи да ја поминете вечноста правејќи досадни домашни работи – напишала Хол во еден од нејзините објави, пренесува „Мирор“.

Фото: Официјален профил Констанс Хол

Извор: zenskimagazin.mk