Тој се фрли во река полна со масло за да го спаси мачето, а потоа неговиот херојски чин стана вирален (Видео)

Тој се фрли во река полна со масло за да го спаси мачето, а потоа неговиот херојски чин стана вирален

Многу луѓе се подготвени да сторат сé за да спасат животни во неволја. Немилиот настан им се случи и на овие две мачиња, но за среќа еден маж беше таму во вистинско време.

Во реката Нефтејуганск во Русија беше испитано истекување на нафта.

Но, полошо од оваа еколошка катастрофа беше што од реката се слушаа стенкања. Анатоли Тупти, кој нормално работеше на тоа истражување, веднаш скокна во него за да види од каде доаѓаат звуците. Овие беа заробени мачиња кои очајно се бореа за спас и живот во тврда вода.

Погледнете го и споделете го видеото со пријателите: