Забава

Ако можете да ја решите оваа загатка, вие сте натпросечно интелигентни

Оваа загатка е вистински предизвик. Станува збор загатка за мозокот што Јапонците ја дизајнирале за своите студенти. Меѓутоа, кога се појави на Twitter, многу...

Логички загатки кои само 8% од луѓето можат да ги решат

1. Маж живее на 10-ти кат. Тој се вози со лифт само кога надвор врне или кога со него оди некој комшија. Ако времето...
Само за остро око: Колку луѓе гледате на сликата? (ФОТО)

Само за остро око: Колку луѓе гледате на сликата? (ФОТО)

Ајде малку да се забавуваме. Обожавате мозгалици? Мозгалиците од вас бараат способност, концентрација и забележување на детали, а на мозокот му помагаат подобро да обработува...
Одбери јаболко и дознај за себе нешто интересно

Одбери јаболко и дознај за себе нешто интересно

Јаболко бр.1 Вие сте отворен и искрен човек. Никогаш не се обидувате да ја сокриете вистината, па каква и да е таа. Немате скриени намери ниту...

Луѓето тврдат дека желбите се исполнети по овој тест за личност: Постојат три прашања,...

Овој тибетски тест е исклучително едноставен и ефикасен начин да откриете делови од личноста. За него се вели дека е составен од еден од...

Чудото од природата: Преубави фотографии на небото направени од јато птици

Причините за собирање во јато се полесно пронаоѓање храна, заштита од грабливки, полесна навигација за време на преселбите и размена на важни податоци. Птиците за...
Задача која го полуде светот: Го знаете ли одговорот?

Задача која го полуде светот: Го знаете ли одговорот?

Дали може да ја пресметате вредноста на коњот, потковицата и чизмата?Лесно е да дојдете до вредноста на коњот, но потоа работите се комплицираат… Сконцентрирајте...
Колку повеќе животни најдете на сликата, тоа е знак дека поседувате добар вид и концентрација (Фото)

Колку повеќе животни најдете на сликата, тоа е знак дека поседувате добар вид и...

Со оглед на модерниот живот, кога доста време поминуваме пред компјутер или малиот екран, проблемите со видот не би требало да не изненадуваат. Ако имате...

Можете ли да ја најдете мајката што одмара?

Оваа загатка содржи многу илустрации на мајки во разни секојдневни активности, но сите се прашуваме каде е таа мајка што почива. На оваа фотографија има...
Изгледа едноставно, но ретко кој може да го забележи: Ќе го најдете ли гавранот на фотографијата?

Изгледа едноставно, но ретко кој може да го забележи: Ќе го најдете ли гавранот...

Денешниот тест ќе го размрда вашиот ум да се разбуди од секојдневните проблеми и да ја разбуди вашата перцепција. Станува збор за фотографија, поточно...

Најчитани

error: Content is protected !!