22 неверојатни места на планетата за кои е тешко да се поверува дека навистина постојат (Фото)

планетата
22 неверојатни места на планетата за кои е тешко да се поверува дека навистина постојат

Нашиот свет е исполнет со чудесни и неверојатни места кои се откриваат од ден на ден, а фотографите, без разлика дали се професионалци или аматери, ве уверуваат и несебично ги споделуваат, така што ние, барем од своите домови, може да им се восхитуваме.

Географските положби, климатските услови и годишните времиња создаваат широк спектар на природни чуда: розеви езера, неверојатни лаванда или лале полиња, кањони и планини кои одземаат здив и други места за кои воопшто не се верува дека постојат!

Некои од сликите во оваа колекција ги покажуваат природните знаменитости што можете да ги најдете додека патувате низ целиот свет, додека други спектакуларни соработки помеѓу природата и човекот. Уживајте!

Тунелот на љубовта, Украина

 Украина
Тунелот на љубовта, Украина

Полиња со лалиња, Холандија

Холандија
Полиња со лалиња, Холандија

SALAR DE UYUNI: Едно од најголемите огледала во светот, Боливија

Боливија
SALAR DE UYUNI: Едно од најголемите огледала во светот, Боливија

Hitachi Seaside Park, Јапонија

Јапонија
Hitachi Seaside Park, Јапонија

Мерденхолд ледени пештери, Џуно, Алјаска

Алјаска
Мерденхолд ледени пештери, Џуно, Алјаска

Црвена плажа, Панџин, Кина

Кина
Црвена плажа, Панџин, Кина

Бамбус шума, Јапонија

Јапонија
Бамбус шума, Јапонија

Улица во Бон, Германија

Германија
Улица во Бон, Германија

Naica рудник, Мексико

Германија
Улица во Бон, Германија
Германија
Улица во Бон, Германија

Тунел Глицинија, Јапонија

Јапонија
Тунел Глицинија, Јапонија
Јапонија
Тунел Глицинија, Јапонија

Црна шума, Германија

Германија
Црна шума, Германија

Полиња чај, Кина

Кина
Полиња чај, Кина

Tianzi Планини, Кина

Кина
Tianzi Планини, Кина

Hang Son Doong, Виетнам

Виетнам
Hang Son Doong, Виетнам

Shibazakura цвеќиња, Takinoue парк, Јапонија

Јапонија
Shibazakura цвеќиња, Takinoue парк, Јапонија

Антилопе Кањон, САД

САД
Антилопе Кањон, САД

Хилиер Езеро, Австралија

Австралија
Хилиер Езеро, Австралија

Ретба Езеро, Сенегал

Сенегал
Ретба Езеро, Сенегал

Полиња лаванда, Велика Британија и Франција

Велика Британија
Полиња лаванда, Велика Британија и Франција
Франција
Полиња лаванда, Велика Британија и Франција

Полиња сончоглед, Кина

Кина
Полиња сончоглед, Кина

Планински врвови на Рора, Јужна Америка

Јужна Америка
Планински врвови на Рора, Јужна Америка

Zhangye Danxia, Кина

Кина
Zhangye Danxia, Кина