Луѓето со денови имаат главоболка поради оваа загатка – решението им е пред нос, дали го гледате

Луѓето со денови имаат главоболка поради оваа загатка – решението им е пред нос, дали го гледате

Една загатка во последниве денови им задава маки на голем број луѓе. Поврзана е со кофи и паричка.

Имате две кофи вода. Во првата температурата е 25ºC,, а во другата 25ºF. Фрливте паричка во секоја од нив. Тие ја допреле водата во исто време. Се поставува прашањето која паричка прва го допрела дното.

Одговорот е дека прва паричка која го допрела дното е во првата кофа. Причината е тоа што на температура од 25ºC водата е во течна состојба, адодека на 25ºF се претвора во мраз.

ТЕСТ: Изборот на роза ја открива вашата моментална емоционална состојба
Секој од нас во моментот се бори со своите чувства и мисли, зарем не? Прашањето е за каква емоционална состојба станува збор и кои се

Погледнете ја следната фотографија и изберете една роза. Значењето на вашиот одговор пронајдете го веднаш под истата:

Роза бр.1
Доколку вашиот избор е виолетовата роза тогаш моментално се наоѓате во нестабилна емоционална состојба. Треба повеќе да се грижите за себеси, да се опуштите и да не се нервирате за непотребни ситници.

Во крајна сметка, кога ќе го пронајдете внатрешниот мир во себе, ќе забележите дека животот е навистина убав.

Роза бр. 2
Овој вид на роза ја симболизира љубовта. Не само љубовта кон партнерот и семејството, туку и љубовта кон самите себе. Па затоа на прво место треба да започнете да мислите повеќе на себе, на вашите идеи и желби, бидејќи длабоко знаете дека тоа навистина го заслужувате и дека не станува збор за себичност.

Роза бр. 3
Вие се разликувате од останатите по тоа што поголемиот дел од времето го поминувате сонувајќи будни. Иако од време на време, се чувствувате како судбината да е против вас, тоа не е така, едноставно треба да обратите повеќе внимание на деталите и вашите желби ќе се исполнат.

Роза бр. 4
Доколку темноцрвената роза е вашиот избор, тоа значи дека вие сте личност со неверојатен креативен ум. Добро знаете што сакате, па затоа во моментот немате никаков проблем во исполнувањето на вашите планови и цели.

Роза бр. 5
Оваа роза е избор на личностите кои по природа се интроверти. Иако нема ништо лошо во интровертноста, сепак во последно време ви недостасува поголема самодоверба и грижа за себе- аспекти на кои сериозно мора да поработите за да имате исполнет живот.