Сите го сакаат, а ретко кој знае да го “погоди“: Ова е најдобриот рецепт за песто сос (ВИДЕО)

Сите го сакаат, а ретко кој знае да го “погоди“: Ова е најдобриот рецепт за песто сос (ВИДЕО)
Сите го сакаат, а ретко кој знае да го “погоди“: Ова е најдобриот рецепт за песто сос (ВИДЕО)

Прочуениот песто сос го обожаваме кога ќе го вкусиме во тестенините во рестораните, а истиот можеме да го купиме и во маркетите и продавниците за храна, но веројатно никој од овие нема да биде онака вкусен како домашно подготвениот.

Покрај тоа што можеме да го конзумираме како сос со тестенините, него можеме споиме и со печено месо и зеленчук, да го ставиме на леб и заедно со вкусно македонско сирење или ајвар добиваме неверојатно вкусен деликатес. Но знаете ли како се подготвува?

Доколку одговорот на ова прашање е не, тогаш продолжете со читање и дознајте ја тајната на овој специјалитет. А кој ќе ви покаже подобро како да направите песто сос ако не Џенаро Конталдо?

Славниот готвач го споделува оригиналниот рецепт за песто сос, како и две други уникатни верзии на овој прекрасен додаток за вкусни јадења.

Погледнете: